utorok 30. júna 2015

Výrivky a jej účinky na ľudský organizmus

Voda ako prírodný živel je odjakživa považovaná za základ ľudského života, nielen preto, že predovšetkým z vody sa skladá ľudský organizmus, ale je taktiež obsiahnutá vo väčšine potravy, ktorú prijímame.  Liečivé a relaxačné účinky vody a vodných kúpelov boli známe už v antickej dobe, kde sa dozvedáme aj o vzniku hydroterapie ako liečebného systému. V starovekých rímskych a gréckych mestách boli vybudované kúpele s liečivými prameňmi, ktoré zároveň plnili aj spoločenskú funkciu. V súčastnosti je hydroterapia rozvinutá až do formy lekárskeho liečenia rôznych ochorení súvisiacich v podstate s celým telom. Obehový systém tela, kostrová sústava, dýchacia sústava, neuromuskulárne ústrojenstvo a tráviace ústrojenstvo. Základom hydroterapie je extrerná aplikácia vody, princíp spočíva v tom, že voda je aplikovaná pod určitým tlakom a v určitej teplote.

Privátne vírivky

My vás chceme predovšetkým oboznámiť s relaxačnými účinkami hydroterapie, ktorá sa môže stať aj vašim životným štýlom, prispieť k vašej pohode a zdravšiemu spôsobu života. Ideálne pre túto formu oddychu sú domáce privátne vírivky, ktoré spĺňajúce všetky základné požiadavky pre relaxáciu organizmu.

virivka 
Nájdete ich aj v ponuke našej firmy Bazenservis s.r.o., vieme vám ponúknuť komlexné riešenia od návrhu, cez realizáciu a údržbu, až po záručný a pozáručný servis. Vírivky dokážu vyčarovať hydromasáže s rôznou intenzitou, od jemnej až po bodovú. Taktiež vodný prúd sa dá nastaviť podľa želania, rotačný, pulzačný alebo priamy. Vzduchové bublinky vytvárané vzduchovými dýzami vytvárajú príjemné dodatočné vibrácie. Sú dostupné aj “voňavé” vírivky so zásobníkmi vonných esencií a s dýzami, ktoré rozptylujú vzduch,  čiže si môžte zároveň užiť aj aromaterapiu.

Zásady hydromasážneho kúpeľa vo vírivke

Únavu aj stres pozná každý z nás a hľadá rôzne spôsoby ako telo uvoľniť a zbaviť napätia či bolestí. Príjemný, teplý hydromasážny kúpel prekrví dokonale všetky časti tela, uvoľní svalstvo a kĺby, odstráni napätie v oblasti šije a hlavy. Správne aplikovaný hydromasážny kúpeľ vo vírivke zlepšuje celkovú funkciu  imunitného systému. Dôležité je, aby voda bola ohriata na teplotu ľudského tela, trošku vyššiu si môžete dopriať pred spánkom, kedy sa telo pripravuje na odpočinok. V prípade, že chcete dosiahnuť revitalizujúci účinok, nastavte teplotu o 1 až 2 °C  nižšiu ako je teplota tela. Intenzívna hydromasáž účinkuje už po 15 - 30 minútach, jej dĺžku si zvoľte podľa toho, ako sa budete cítiť.  Minimálne hodinu pred kúpeľom sa odporúča nič nejesť a rozhodne nepiť alkohol ani pred, ani počas kúpeľa. Taktiež pokiaľ trpíte nejakými zdravotnými problémami, je potrebné aj relaxáciu v domácej vírivke konzultovať s lekárskym odborníkom. Teplý hydromasážny kúpeľ vo vírivke síce napomáha napr. pri kĺbovom chronickom reumatizme alebo chronickom zápale nervov, ale nemá priaznivé účinky na iné zápaly v tele, taktiež nie je vhodný pri problémoch s krvným tlakom.  
Vírivka je TOP relax !
Hneď ako vyjdete z výrivky, pocítite to uvoľnenie na ktoré ste sa tešili celý deň, vaše telo bude ľahšie, oddýchnuté a zrelaxované. Ak si zadovážite dostatočne veľkú vírivku, môžete relaxovať spolu s rodinou alebo s priateľmi a z hydramasážneho kúpeľa vo vírivke sa stane váš spoločný oddychový rituál.  
Foto : bazenservis.sk